EXECUȚIE UNITARĂ CU LIPIRE USCATĂ

STV®: pur și simplu accesibil

GEALAN-STV®  reprezintă sistemul inovator pentru lipirea uscată a geamului pe întreaga suprafață a marginii răsfrânte a cercevelei. Acesta prezintă o serie de avantaje esențiale comparativ cu procesul umed de prelucrare, utilizat în mod obișnuit. Iar acest lucru este posibil fără a face compromisuri în ceea ce privește facilitarea prelucrării. STV® este un sistem care efectiv funcționează.

Principiul vitrajului static uscat

În cadrul tehnologiei de lipire dezvoltate de GEALAN, STV® (vitraj static uscat), sticla se lipește de profilul de cercevea cu ajutorul unei benzi adezive special concepute pentru construcția de ferestre, fără a schimba modul obișnuit de așezare a geamurilor. Prin lipirea geamului cu un profil de cercevea, rigiditatea geamului din sticlă este transferată la nivelul cercevelei și întregul sistem devine mai stabil. Astfel, pot fi fabricate în întregime elemente standard, fără oțel. Alternativ, în combinație cu oțel și tehnica STV® pusă la dispoziție de GEALAN, pot fi fabricate elemente mai stabile. În mod suplimentar, în domeniul construcțiilor speciale, există posibilitatea de a îmbunătăți semnificativ rigiditatea arcurilor rotunde și a ferestrelor oblice.

În primul rând, tehnica STV® de la GEALAN oferă producătorilor de ferestre un sistem complet dezvoltat pentru producția rațională și economică de ferestre cu geamuri lipite.

UN PROCES DE FABRICAȚIE CARE CONVINGE

Producția de ferestre cu ajutorul tehnicii STV®

Pentru lipirea geamurilor cu adezivi lichizi sunt necesare investiții considerabile în noi utilaje. În cazul vitrajului static uscat – STV®, această condiție nu este valabilă.

Profilurile sunt livrate complet asamblate, având integrată banda adezivă. Descoperiți utilizarea tehnicii STV® pentru producția de ferestre sub forma unui clip video.

Descărcare: clip video în format .wmv (195 MB)

Schimbare mai facilă a geamului

Schimbarea unui geam din sticlă fixat cu ajutorul tehnicii STV® poate fi efectuată rapid și nu necesită cunoștințe speciale. Geamul defect este înlocuit din câteva mișcări.

Descărcare: clip video în format .wmv (121 MB)

AVANTAJE PENTRU CONSTRUCŢIA DE FERESTRE

În cazul vitrajului static uscat – STV®, nu sunt necesare investiții considerabile în noi utilaje. Profilurile sunt livrate complet asamblate, având integrată banda adezivă.

Prelucrarea profilului se desfășoară în mod obișnuit. Debitarea, sudarea, debavurarea și vitrarea se realizează ca și până acum, cu doar câteva ajustări minore pentru adaptarea la cerințele tehnicii STV®.

Combinarea tehnicii STV® cu o armătură obișnuită din oțel permite fabricarea unor elemente de dimensiuni neatinse până în prezent. Și în domeniul construcțiilor speciale pot fi realizate astfel elemente mai stabile.

În cazul construcției de elemente de dimensiuni normale, de culoare albă (ferestre 1,50 x 1,50 m și uși de balcon 1,10 x 2,30 m) utilizând tehnica STV® se poate renunța complet la rigidizarea din oțel. Astfel, are loc o îmbunătățire vizibilă a coeficienților Uf (cu până la 0,2 W/(m²K) în funcție de combinația de profiluri).

Lipirea geamului de cercevea îmbunătățește protecția împotriva pătrunderii prin efracție. Îndepărtarea prin efracție a elementelor devine astfel mai dificilă.

Lucrările laborioase de reglare și ajustare la nivelul ferestrelor se reduc la minimum. În plus, montarea elementelor este facilitată în mod semnificativ datorită reducerii greutății acestora.

Beneficiați de avantajele acestui sistem

Toate componentele STV® sunt verificate, printre altele, conform prevederilor RAL aplicabile și corespund stadiului actual al tehnicii. Coeficienții obținuți corespund claselor de performanță obișnuite ale sistemelor de profiluri GEALAN.