FERESTRE CARE DAU CULOARE VIEȚII DUMNEAVOASTRĂ

Ce este acrylcolor?


În cadrul procesului de colorare al coextrudării, corpul de bază din PVC de culoare albă este contopit în mod irevocabil cu sticla acrilică colorată pe durata unei etape de lucru. Din îmbinarea acestor materiale rezultă o suprafață de profil colorată, satinată, care poate rezista fără probleme la influențele atmosferice.

Fiabilitate dovedită de-a lungul deceniilor

De mai bine de 30 de ani, GEALAN produce profiluri acrylcolor colorate prin intermediul proceselor de coextrudare. Prin utilizarea acestei tehnici, GEALAN stabilește noi standarde, deoarece aceasta diferă considerabil de procesele de colorare obișnuite. Rezultatul este reprezentat de caracteristici inegalabile ale culorilor și o rezistență a culorii timp de mai mulți ani. Ferestrele din profiluri acrylcolor îndeplinesc, de asemenea, cele mai ridicate cerințe din punct de vedere tehnic și funcțional.

Chiar și cele mai excentrice cerințe în materie de design sau nuanțe de culoare regionale tipice nu reprezintă o problemă. Când vine vorba de culori, ferestrele noastre se remarcă printr-o gamă diversă. Nuanța potrivită pentru fiecare mediu. Este disponibilă orice nuanță, de la alb nobil până la argintiu modern. Culori naturale rezistente și testate RAL.

GEALAN - SPECIALISTUL ÎN SUPRAFEȚE

Principiul coextrudării

În cadrul procesului de coextrudare, corpul de bază din PVC de culoare albă este contopit în mod irevocabil cu sticla acrilică colorată (PMMA). Sticla acrilică este un produs de calitate superioară, a cărui utilitate a fost demonstrată în cadrul unor sectoare industriale multiple, precum industria automobilelor (stopuri) sau designul interior. Profilul din material plastic are rol de material portant, iar stratul subțire din plexiglas asigură colorarea profilului.

Structură unică a suprafeței

Perierea stratului acrilic are ca rezultat un aspect unitar al suprafeței, precum și un luciu satinat, nobil al acesteia. Acest finisaj de înaltă calitate este unic pe piața ferestrelor colorate.

Alimentarea cu PVC alb topit prin intermediul utilajului principal de extrudare.
Materialul acrilic topit colorat este adăugat prin intermediul unui utilaj de coextrudare.
Cele două componente fluide sunt îmbinate inseparabil la nivelul mașinii de coextrudare.
Pentru obținerea unei suprafețe etanșe și a unui grad ridicat de strălucire a culorii, suprafața profilului este lustruită cu ajutorul unui aparat de șlefuit.

AVANTAJELE ACRYCOLOR

Suprafața acrilică dură este rezistentă împotriva zgârierii sau altor factori nocivi. Astfel, ferestrele acrylcolor se numără printre cele mai rezistente elemente de construcție. Stratul acrilic este cu aprox. 0,5 mm mai gros decât fiecare strat de vopsea. În cazul în care apar zgârieturi minore, există suficient material pentru lustruirea suprafeței.

Datorită îmbinării inseparabile și suprafeței dure, riscul de scorojire sau crăpare a stratului de vopsea este evitat pe termen lung.

Majoritatea sistemelor de profiluri GEALAN sunt disponibile în varianta acrycolor. Puteți opta între diverse nuanțe standard sau chiar nuanțe metalice, precum argintiu sau aluminiu.

Sticla acrilică este un material deosebit de stabil din punct de vedere al culorii și rezistent la lumină. Stopurile autoturismelor sunt o dovadă clară a caracteristicilor acestui material.

Ca parte componentă a fațadei exterioare, profilurile pentru ferestre sunt expuse în mod special radiației solare, influențelor mediului înconjurător sau atmosferice și impacturilor mecanice. Pentru conservarea aspectului ferestrelor colorate sunt necesare profiluri care să reziste la astfel de solicitări. Cu ajutorul profilurilor acrylcolor de la GEALAN, puteți scăpa de orice griji. Milioane de stopuri ale autoturismelor au demonstrat, de-a lungul anilor, rezistența sticlei acrilice împotriva influențelor atmosferice agresive. Același material este utilizat și pentru suprafața profilurilor acrylcolor. Ferestrele din profiluri acrylcolor sunt astfel robuste, chiar și în cazul unor condiții climatice extreme.

Stratul de bază de culoare albă de sub stratul de sticlă acrilică permeabil la radiații infraroșii reflectă în mare măsură lumina solară. Astfel, încălzirea profilului este redusă la minim. Diferențele de temperatură care apar între profilurile albe și cele colorate sunt astfel surprinzător de mici.

Datorită suprafeței neporoase, ferestrele acrylcolor sunt ușor de curățat. În plus, efectul elegant obținut în urma perierii conferă rezistență împotriva murdăriei.

În cazul unor zgârieturi la nivelul profilului, acestea pot fi îndepărtate ușor cu ajutorul unui burete Scotch Brite.

Rezistența sticlei acrilice împotriva influențelor atmosferice agresive a fost demonstrată de-a lungul anilor prin utilizarea a milioane de stopuri auto.

Clip video de produs privind trusa acrylcolor

Toate avantajele acrylcolor într-o trusă exclusivă, de calitate superioară: Trusa acrylcolor este un instrument deosebit de util, atât pentru producătorii de ferestre, cât și pentru furnizorii de ferestre, care permite o vizualizare a ferestrelor acrylcolor în cel mai bun mod posibil. Aceasta include și mostre de culoare, precum și exemple practice de utilizare a sticlei acrilice. Descoperiți videoclipul de prezentare a trusei acrylcolor.

Descărcare: clip video în format .wmv (45 MB)