VENTILARE CORECTĂ
Probabilitate zero de formare a mucegaiului

CONDIȚII AMBIENTALE OPTIME

Confort și tihnă

În spațiile în care se formează umezeală, precum bucătăria sau baia, un schimb de aer controlat este indispensabil. O umiditate a aerului prea ridicată încarcă climatul interior și favorizează formarea mucegaiului.

Pentru a atinge un coeficient ridicat de termoizolație, în ultimele decenii, ferestrele din material plastic au devenit din ce în ce mai subțiri. Ferestrele extrem de subțiri exclud însă o ventilație de bază constantă. A fost necesară alegerea între protecția împotriva mucegaiului sau a curenților de aer – până când GEALAN a identificat soluția prin GECCO (GEALAN CLIMA CONTROL). Clapeta de mici dimensiuni cu IQ previne în mod fiabil circulația deranjantă a curenților de aer și formarea mucegaiului la nivelul glafului ferestrei.

Astfel, ferestrele dumneavoastră obișnuite devin adevărate ferestre de ventilare – pentru confortul dumneavoastră ambiental.

VARIANTE DE VENTILARE

Ventilare parțială

În cazul ventilării parțiale, fereastra este deschisă doar într-o anumită măsură. De regulă, în cazul ferestrelor oscilobatante standard, este rabatată cerceveaua. Prin intermediul ventilării parțiale, se obține doar un schimb limitat de aer­­, motiv pentru care fereastra este rabatată pentru o perioadă mai lungă de timp. Ca urmare a răcirii puternice a glafului­ ferestrei, pericolul de deteriorare din cauza apei de condens este mai ridicat.

Aerisire tip șoc

Aerisirea tip șoc reprezintă modalitatea mult mai eficientă pentru a realiza schimbul aerului din încăpere. În acest sens, cerceveaua ferestrei este deschisă complet, iar schimbul de aer se realizează pe parcursul unui interval de 4 – 10 minute. De asemenea, în cazul aerisirii tip șoc este posibilă reducerea la minim a pierderilor de energie­. Datorită schimbului rapid de aer,­­­ răcirea componentelor este evitată.

Ventilare transversală

În cazul ventilării transversale, schimbul de aer ­­se desfășoară și mai rapid, permițând astfel reducerea la minim a pierderilor de energie. Schimbul de aer este finalizat într-un interval de 2-4 minute. Pentru acest tip de ventilare este necesară deschiderea tuturor ferestrelor și ușilor, în vederea formării unui curent de aer.

SOLUȚII OFERITE DE GEALAN

GECCO – clapeta de mici dimensiuni cu IQ

Un schimb de aer controlat între aerul exterior și cel interior este o condiție indispensabilă pentru un climat interior plăcut și un confort ambiental sporit. Reglarea sistematică a umidității și temperaturii aerului din încăpere asigură protecția împotriva mucegaiului. Deoarece acesta reprezintă, în mod frecvent, rezultatul unei etanșeități prea mari a ferestrelor montate. Astfel, pentru toate tipurile de ferestre GEALAN, este disponibil, la cerere, sistemul automat de ventilare GECCO (GEALAN CLIMA CONTROL). Clapeta de mici dimensiuni, însă deosebit de eficientă, transformă ferestrele normale în ferestre de ventilare și inițiază o admisie controlată a aerului, pentru confortul dumneavoastră ambiental.

Air Watch

Niciodată nu a fost mai ușor să identificați momentul optim pentru ventilarea unei încăperi. În special în spațiile în care se formează umezeală, precum bucătăria sau baia, se poate forma mucegai, în ciuda unei ventilații de bază (de exemplu prin intermediul GECCO). Astfel de probleme sunt acum de domeniul trecutului! Higrometrul Air Watch de la GEALAN vă informează cu certitudine cu privire la momentul când este necesară aerisirea încăperii cu aer proaspăt. Dispozitivul de mici dimensiuni este sigur și ușor de utilizat. Acesta se lipește cu ușurință pe cerceveaua ferestrei, oferind informații cu privire la umiditatea aerului din încăpere, respectiv dacă nivelul acesteia este în ordine sau este necesară aerisirea.