Protecție împotriva pătrunderii prin efracție
Siguranță sistematizată

Protejați-vă locuința

Argumente sigure pentru profilurile GEALAN

Protecția și siguranța reprezintă cerințe fundamentale ale omului. Doriți să vă simțiți în siguranță între cei patru pereți ai locuinței dumneavoastră? În acest caz nu trebuie să lăsați nimic la voia întâmplării. Acționați pornind de la motto-ul „Încrederea este un lucru bun – controlul este însă mai bun”.

Acordați atenție construcțiilor care oferă siguranță împotriva pătrunderii prin efracție în domeniul fabricării de ferestre. Pentru că jumătate din totalul infractorilor nu pătrund în locuință pe ușă, ci pe geam. Aceștia forțează geamul în numai câteva secunde. Prin alegerea ferestrelor care oferă protecție împotriva pătrunderii prin efracție, puneți un zăvor în calea infractorilor.

În cazul ferestrelor din profiluri GEALAN, adâncimea constructivă, grosimile semnificative ale materialelor, barierele suplimentare și fixările în condiții de siguranță prin înșurubarea feroneriei în rama oarbă și cercevea reprezintă argumente convingătoare pentru siguranță. Pentru a miza pe siguranță fără rezerve, s-a solicitat din acest motiv verificarea detaliată la toate capitolele a ferestrelor noastre. Un institut autorizat de verificare certifică în raport cu ferestrele noastre că acestea oferă siguranța pentru cele mai variate tipuri de deschidere, construcții și domenii de aplicare. Vă puteți bucura de siguranță fără rezerve în acest sens.

Clasele de rezistență RC 2/RC 2 N

Protecție împotriva infractorilor ocazionali

Ferestrele din clasele de rezistență RC 2 și RC 2 N oferă protecție împotriva încercărilor de pătrundere prin efracție ale infractorilor ocazionali, care utilizează în acest scop șurubelnițe de mari dimensiuni, clești și pile.

În timp ce pentru clasa RC 2 N nu este reglementat încă un vitraj normat impus, începând cu clasa RC 2 – care corespunde vechii clase de rezistență WK 2, care a mai fost aplicabilă până în 2011 – se impune respectarea unui vitraj conform normei EN 356.

Cele două clase de rezistență sunt recomandate în special pentru ferestre de parter și ferestre din pivniță, care nu pot fi vizualizate pe loc din exterior.